مجله گردشگري دلتا مجله گردشگري دلتا .

مجله گردشگري دلتا

سفر خاطره‌انگيز به راجستان هند

راجستان به معناي سرزمين پادشاهان با جاذبه‌هاي ديدني خود در شمال غربي هند و هم‌مرز با پاكستان قرار دارد.

ايالت راجستان در شمال هند و در نزديكي مرز پاكستان قرار داشته و چشم اندازهاي بياباني و كوهستاني و همچنين وجود قلعه‌هاي تاريخي زيبا اين ايالت را تبديل به يكي از محبوب ترين مقاصد گردشگري در كشور هند كرده است. مجله دلتا در سفري كوتاه به هند به معرفي جاذبه‌هاي ديدني راجستان پرداخته است . با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.

اوديپور
اوديپور، به معني “شهر درياچه‌ها”  با درياچه‌هاي فراوان خود زيبايي راجستان را چند برابر كرده است. اين شهر، مجموعه‌اي از كاخ‌ها، موزه‌ها و باغ‌ها را در خود جاي داده است. كاخ معروف اوديپور شامل عبادت‌گاه‌ها، اقامت‌گاه‌هاي سلطنتي و مجموعه‌هاي هنري مي‌شود. كنده‌كاري‌هاي بسيار زيباي اين كاخ از نمادهاي معروف شهر است.

 

جايسالمر
شهرت شهر طلايي جالسامير، قلعه‌هاي فراوان آن است. بر خلاف ساير قلعه‌هايي كه در جالسايمر هند وجود دارد و همه تقريبا خالي از سكنه شده اند، اين قلعه كاملا كاربردي است و هنوز از آن استفاده مي شود. بازديد از اين قلعه‌ها براي عموم آزاد است و و از صبح تا شب آماده ارائه خدمت به بازديدكنندگان هستند.

 

پوشكار
پوشكار از ديگر جاذبه‌هاي ديدني راجستان هند ، يك شهر مقدس است كه به خاطر معبد براهما و مسابقه سالانه شترها مشهور و شناخته شده است. در معبد براهماي اين شهر مراسم‌هاي متعددي برگزار مي‌شود.

 

بوندي
شهرت بوندي به خاطر چاه‌هاي عميق آن است. اين شهر ۵۰ چاه عميق دارد كه مي‌توانيد از آن بازديد كنيد. يكي از مشهورترين چاه‌ها در اين شهر چاه عميق Queen است كه قدمت آن به قرن پانزدهم بر مي‌گردد. همچنين در شهر بوندي مي‌توانيد از قلعه Taragarh نيز بازديد كنيد. درياچه‌هاي اطراف بوندي را نيز فراموش نكنيد.

 

پارك ملي رانتامبور
پارك ملي رانتامبور پناهگاه حيوانات راجستان و بهترين مكان براي ديدن گربه سانان از جمله ببرها در حيات وحش در مقياس جهاني است. شما با سوار‌شدن بر قايق نيز مي‌توانيد به تماشاي لك‌لك‌ها و فلامينگو‌هاي هندوستان برويد.

 

قلعه چيتورگار
قلعه چيتورگار بزرگترين قلعه در ميان قلعه هاي راجستان هند است. اين قلعه درون خود بناهاي مذهبي، كاخ هاي پر از تزئين، دروازه‌هاي بزرگ و دو ستون نمادين دارد. قلعه عظيم چيتورگار در قرن ۱۷ ساخت شده و جمعيتي بيش از ۴۰۰۰ نفري كه در اين قلعه سكونت دارند، هنوز بخش كوچكي از آن را در بر مي‌گيرند. قلعه ۷۰۰ هكتاري چيتوگار در فهرست ميراث جهاني يونسكو به ثبت رسيده است.


برچسب: جهانگردي، دانستني هاي سفر، هند، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۲:۳۹:۴۳ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

بهشت گردشگران در سواحل مديترانه

مارماريس، شهري بندري در سواحل مديترانه كه در جنوب غرب تركيه و در استان موغله واقع شده‌ است.

مارماريس در امتداد ساحل جنوب غربي كشور تركيه، با آب و هواي مديترانه‌اي، تابستان‌هاي گرم و مرطوب و زمستان‌هاي خنك، طبيعت بكر، سواحل زيبا و همچنين مكان‌هاي فرهنگي و تاريخي يكي از مناطق پرگردشگر اين كشور است. موقعيت جغرافيايي مارماريس سبب شده تا اين شهر يكي از مناطق جالب توجه براي تور هاي ورزشي؛ تفريحات آبي و همچنين كشتيراني باشد؛ بنابراين شما با سفر به مارماريس تفريحات و هيجانات بسياري را تجربه خواهيد كرد. مجله گردشگري مجله دلتا سفري كوتاه به شهر مارماريس تركيه داشته است. با ما همراه باشيد.

تفريحات آبي و ساحلي مارماريس
يكي از لذت‌بخش‌ترين تفريحات مارماريس، قدم زدن در خيابان هاي ساحلي اين شهر است. ساحل مارماريس يكي از زيباترين سواحل‌ درياي مديترانه است. ساحل ايچملر نيز يكي ديگر از سواحل اين شهر و براي ورزش هاي آبي بسيار ايده آل است.

 

مكان هاي ديدني مارماريس
جزيره كلئوپاترا
شهرت جزيره كلئوپاتر به دليل ساحل پر از صدف هاي دريايي آن است. شن هاي اورگانيك، صاف، سفيد و ابريشمي در اين ساحل كه فقط در مصر يافت مي‌شوند، به صورت اختصاصي براي كلئوپاترا ملكه مصر از درياي سرخ به اين ساحل آورده شده است.

 

بندر مارماريس
اگر بخواهيد به خريد برويد و يا از تماشاي قايق هايي كه در بندر پهلو مي گيرند لذت ببريد، بندر مارماريس محل خوبي براي پرسه زدن و گشت و گذار است. معمولا در اين بندر گروه‌هاي موسيقي خياباني به نواختن مشغول هستند و رستوران هاي متنوعي نيز در امتداد اين بندر قرار گرفته كه مي توانيد در كنار صرف غذا از نواي موسيقي نيز لذت ببريد.

 

موزه و قلعه مارماريس
قلعه مارماريس مكان مناسبي براي گردشگران علاقه‌مند به تاريخ است. موزه مارماريس در داخل قلعه و در پشت بندر كشتي هاي تفريحي تركيه واقع شده است. اين قلعه بنا به دستور شاه سلطان سليمان عثماني در سال ۱۵۲۲، در مارماريس كه مركز مهمي براي وي به شمار مي رفته، ساخته شده است.

 

كوه هاي مارماريس
كوه‌هاي مارماريس با سنگ هاي برنزي رنگ، چشم انداز كوهستاني، جنگل هاي سرسبز و آبشارهاي خود گردشگران بسياري را جذب كرده است. تماشاي چشم انداز زيباي كوه هاي مارماريس و جنگل گردي خاطرات به يادماندني را براي شما ثبت خواهد كرد.

 

داليان (Dalyan)
داليان (به معناي شهر ماهيگيران) با فاصله يك ساعت از شهر مارماريس تركيه قرار گرفته است. معمولا گردشگراني كه به قايق سواري روي رودخانه علاقه‌مند هستند به داليان مي روند. اين منطقه داراي آثار باستاني و معروف‌ترين آنها مقبره پادشاه “هان‌بيكسان” است. هنگام قايق سواري مي‌توانيد از ديدن اين اثر باستاني لذت ببريد.


برچسب: جهانگردي، دانستني هاي سفر، سفر، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۲:۱۶:۲۵ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

در بازارهاي شناور؛ پارو بزنيد و خريد كنيد!

بازارهاي شناور از مقاصد گردشگري جالبي است كه مي‌توانيد با گشت و گذار در آن‌ها يك سفر متفاوت را تجربه كنيد.

يكي از جاذبه‌هاي گردشگري جالب و در عين‌حال عجيب در آسياي شرقي، بازارهاي شناوري است كه از قديم‌الايام در بعضي كشورها به دليل وجود رودخانه‌هاي و مسيرهاي آبي بزرگ وجود داشته است. پارو زدن و خريدكردن در فضاي شاداب اين بازارهاي رنگارنگ، تجربه شگفت‌انگيزي و متفاوتي است كه گردشگران را مجاب مي‌كند تا به ديدن قايق‌هاي پر از ميوه‌هاي خوش طعم استوايي، سبزيجات مختلف، آب‌ميوه‌ها و غذاهاي محلي بروند. مجله دلتا در بخش گردشگري خود به معرفي چند نمونه از بازارهاي شناور دنيا رفته است. با مجله سلامتي دلتا همراه باشيد.

بازار شناور دامنوئن سادواك
بازار دامنوئن سادواك بازار محبوب تايلندي‌ها است كه در شهر بانكوك قرار دارد. اين بازار كار خود را از صبح زود آغاز مي‌كند. در اين بازار زيبا علاوه بر تهيه ميوه هاي متنوع و تازه، مي‌توانيد كيف‌هاي دست دوز و عروسك‌هاي سنتي را به‌عنوان سوغات خريداري كنيد. در بازار دامنوئن سادواك محو خوراكي‌ها و غذاهاي خوش عطر تايلندي خواهيد شد.

 

بازار شناور پاتايا
بازار پاتايا بزرگترين بازار شناور جهان است و در تايلند قرار دارد. با سوار بر قايق‌هاي حمل‌ونقل مي‌توانيد از ۴ گوشه اين بازار ديدن كنيد و لذت ببريد. در بازار شناور پاتايا انواع ادويه‌جات، سبزيجات، ميوه و پوشاك به فروش مي‌رسد و مي‌توانيد ضمن خريد روي قايق در رستوران‌هاي اطراف  ماهي كبابي، سوپ، سوشي و انواع غذاهاي دريايي را ميل كنيد.

 

بازار شناور آبردين 
اين دهكده كه در هنگ‌كنگ واقع شده، يك شهر واقعي روي آب است. با گردش در بازار شناور اين دهكده مي‌توانيد از غرفه‌ها و رستوران‌هاي آن لذت برده و به استراحت بپردازيد. از آنجا كه دهكده آبردين در گذشته به محله‌اي براي ماهيگيري معروف بوده است ، هنوز هم مي‌توانيد  ماهيگيراني را ببينيد كه روي قايق هاي خود زندگي مي‌كنند.

 

بازار شناور لوك بينتان
بانجارماسين در اندونزي به شهر هزار رودخانه معروف است. بازار شناور رودخانه مارتاپورا در اين شهر، روزانه ميزبان قايق‌هاي فروش ميوه و تره‌بار است و همه‌روزه خريداران و تاجران بسياري سوار بر قايق‌هاي خود به خريد و فروش مي‌پردازند. صميميت و برخورد دوستانه فروشندگان  را در بازار شناور لوك بينتان به روشني مي توان ديد.

 

بازار شناور فونگ دين 
بازار شناور فونگ دين در رودخانه مكانگ در ويتنام واقع شده است. اين بازار كار خود از ۵ صبح شروع مي‌كند؛ اگر دير بجنبيد از شنيدن صداي خنده‌ و آواز فروشنده‌ها كه براي فروش شعر مي‌خوانند و همچنين از خريد ميوه و سبزيجات فصلي جا خواهيد ماند.

 

بازار شناور درياچه دال
روي درياچه دال، درياچه معروف در كشمير هند، بازار شناوري قرار دارد. اين درياچه هميشه پر از فروشندگان و خريداراني است كه در حال خريد و فروش سبزيجات و ميوه‌هاي فصلي هستند. در بين گردشگران، گشت و گذار در درياچه دال با قايق سنتي چوبي به نام شيكارا بسيار مرسوم است.

بسياري از بازارهاي شناور مهم دنيا در كشورهاي تايلند، اندونزي و ويتنام واقع شده است. اين بازارها نقش مهمي در توسعه گردشگري كشورها دارند و گردشگري داخلي و خارجي را رونق مي‌بخشند.  مجله دلتا هميشه با شماست ، لطفا نظرات خود را با ما در ميان بگذاريد.


برچسب: جهانگردي، دانستني هاي سفر، سفر، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۱۰:۳۶ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

جاذبه‌هاي گردشگري كيش؛ ساحل مرجان

پارك ساحلي مرجان يكي از زيباترين جاذبه‌هاي ديدني كيش است كه بازار مرجان را به دريا ارتباط مي‌دهد.

پارك ساحلي مرجان از زيباترين جاذبه‌ هاي گردشگري كيش است كه در همسايگي بازاري به همين نام قرار دارد. اين پارك ساحلي، تركيبي چشم‌نواز از ساحل، بازار و دريا است و به همين علت است كه بسياري از گردشگران ترجيح مي‌دهند بعد از گشت و گذار در بازار مرجان، ساعت‌هايي را نيز در اين ساحل سپري كنند. آلاچيق‌هاي تعبيه شده در اين پارك و محوطه‌سازي مناسب براي حضور خانواده‌ها، شرايط مناسبي را ايجاد كرده تا گردشگران در محيطي امن و آرام، نظاره‌گر چشم‌اندازهاي اطراف باشند. مجله دلتا در اين مطلب به معرفي كوتاهي از جزيره مرجان پرداخته است. پيش از سفر به كيش با مجله گردشگري دلتا همراه باشيد.

 

ديدن طلوع آفتاب و همچنين تماشاي دريا و شنيدن صداي موج از امكانات طبيعي است كه گردشگران بسياري را در برخي ايام سال كه شدت گرما زياد نيست، به ساحل مرجان مي‌كشاند. آب دريا در اين ناحيه از جزيره به قدري شفاف و زلال است كه به راحتي مي‌توان كف دريا و شن‌هاي نقره‌اي و نرم آن را ديد. جاذبه‌ هاي گردشگري كيش به تماشاي مناظر طبيعي و امكانات رفاهي و تجاري همچون كافي‌ شاپ، فودكورت، آلاچيق هاي متعدد و بوفه محدود نمي‌شود. در پارك ساحلي مرجان، تفريحات ساحلي و آبي هيجان انگيزي نيز  براي آن دسته از گردشگراني كه تفريحات پرهيجان مانند جت اسكي، بنانا، شاتل و پاراسل و غواصي را ترجيح مي‌دهند، فراهم است. همچنين در اين پارك ساحلي، يك پيست دوچرخه‌سواري وجود دارد كه گردشگران مي‌توانند تجربه‌ دل‌انگيز دوچرخه‌سواري در محيط سالم و شاد ساحل مرجان را داشته باشند.

 

با امكان غواصي كه در پارك ساحل مرجاني براي گردشگران فراهم است، آن‌ها مي‌توانند به غير از تجربه‌ محيط زيباي ساحل، دنياي شگفت‌انگيز و زيباي زير آب را هم تجربه كنند. تماشاي ماهي‌هاي گوناگون و رنگارنگ و جانوران و آبزياني كه مخصوص آب گرم هستند و تنها در خليج فارس يافت مي‌شوند، يك خاطره ي به ياد ماندني براي شما خواهد ساخت. همچنين امكان عكاسي و فيلم‌ برداري نيز براي افرادي كه مايل به ثبت اين تجربه‌ي هيجان‌انگيز هستنند، وجود دارد. پيشنهاد ما به شما براي تجربه‌ي يك روز هيجان‌انگيز و دلچسب در جزيره‌ي كيش، اين پارك ساحلي است. آدرس پارك ساحلي مرجان را به خاطر بسپاريد: هرمزگان، جزيره‌ي كيش، جاده جهان ، پارك ساحلي مرجان.

 


برچسب: ايرانگردي، سفر، كيش، گردشگري، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۰۵:۲۰ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

موزه جواهرات ملي، نگين درخشان پايتخت

خزانه جواهرات ملي كه با نام موزه در بين مردم شهرت پيدا كرده، از زيبا‌ترين و گران‌قيمت‌ترين مجموعه‌هاي طلا و جواهر دنيا است.

گنجينه بي‌مانند «خزانه جواهرات ملي» مجموعه‌اي از گرانبهاترين جواهرات جهان است كه طي قرن ها گردآوري شده است. خزانه فعلي جواهرات در سال ۱۳۳۴ ساخته و در سال ۱۳۳۹ با تاسيس بانك مركزي ايران افتتاح و صيانت از آن به اين بانك سپرده شد. اين جواهرات به‌جامانده اكنون در موزه جواهرات ملي نگهداري شده و در قالب ۳۶ گنجه دسته‌بندي مي‌شوند. برق خيره‌كننده اين اشياي آراسته به ياقوت، الماس و ديگر سنگ‌هاي قيمتي هر گردشگري را مبهوت مي‌كند.

آثاري كه در اين گنجه‌‌ها  نگهداري مي شود شامل انواع زيورآلات تزييني، انواع تاج و نيم‌تاج، انواع جقه (پيش‌كلاه)، گلدان، انواع سرپوش غذا، قليان، آينه، تُنگ‌‌هاي مينا، شمعدان، فيروزه، شمشير، خنجر، سپر، ساعت، قلمدان، انفيه‌ دان، تفنگ، عصا، مدال، تخت، سنجاق و گل سينه، مرواريد و… است. مجله دلتا در اين مطلب به معرفي فقط چند تكه از اين ميراث عظيم، گرانبها و ارزشمند پرداخته است.

تخت طاووس
تخت طاووس يا تخت خورشيد در زمان فتحعلي‌شاه و با جواهرات خزانه قاجار از جمله الماس، ياقوت كبود و زمرد ساخته شده است. اين تخت به دليل خورشيد جواهر‌نشاني كه در بالاي آن قرار داشته، تخت خورشيد نام‌ گرفت و بعدها با ازدواج فتحعلي‌شاه با بانو طاووس‌الدوله، تخت طاووس خوانده شد.

 

كره جواهرنشان
ساخت كره جغرافيايي جواهرنشان با وزن ۳۶۵۶ گرم، در زمان ناصرالدين‌شاه انجام شده است. ۳۴ كيلوگرم طلاي خالص در ساخت پايه اين كره به كار رفته و تعداد ۵۱۳۶۶ قطعه جواهر سطح كره را پوشانده است. در اين كره درياها با سنگ زمرد و خشكي‌ها با ياقوت نشان داده شده است. ياقوت كمياب اورنگ زيب روي اين كره، شهر تهران و يك ياقوت بزرگ،كوه دماوند را نشان مي‌دهد.

 

جقه نادري
جقه نادري با وزن ۳۳ مثقال و ۱۶ نخود، نوعي پيش كلاه است كه قدمت آن به دوره افشاريان بازمي‌گردد. پيش‌كلاه‌، قطعه‌اي جواهرنشان است كه در گذشته روي كلاه پادشاهان و سران دربار نصب مي‌شده است. جقه نادري علاوه بر سنگ زمردي كه در وسط آن به كار برده شده، به الماس‌هاي ريز و درشتي مزين است.

 

تاج كياني
تاج كياني به دستور فتحعلي شاه قاجار ساخته شده و به الماس، ياقوت، زمرد و مرواريد آراسته است. اين تاج از بخش‌هاي سربند، مرواريدي، كنگره‌ها و كلاه مخملي قرمز رنگ ساخته شده است. ۱۸۰۰ دانه مرواريد، زمينه سفيدي را براي زمردهاي سبز رنگ و ياقوت‌هاي لعل سرخ رنگ ايجاد كرده است.

 

موزه جواهرات ملي كه در اصل خزانه‌ي جواهرات بانك مركزي است، براي بازديد عموم آزاد است، اما پيش از ورود به اين خزانه بهتر است بدانيد كه هرگونه عكس‌برداري از اشياي داخل موزه و يادداشت‌برداري از مشخصات آن‌ها ممنوع است.

مطالب بيشتر در مجله حقوقي دلتا....


برچسب: موزه، تهرانگردي، سفر، گردشگري، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۵۶:۴۱ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

بندر تركمن ؛ سرزمين اسب‌هاي اصيل

بازار معروف بندر تركمن دوشنبه بازار است. يعني اگر مي‌خواهيد به اين بازار برويد، خوب است دوشنبه در بندر تركمن باشيد. اصلاً اين بازار يكي از جاذبه‌هاي گردشگري بندر تركمن است.

استان گلستان پر است از جاهاي ديدني و شگفت‌انگيز. بندر تركمن هم در گوشه‌اي از اين استان نشسته است. از شهرهاي ساحلي درياي خزر كه به اسب‌هاي اصيلش معروف است. صنايع دستي، هواي معتدل و روسري‌هاي زيبايش هم زبانزد است. زبانشان تركمنستاني است و سفر به آنجا مي‌تواند خاطرات و تجربه‌هاي بي‌نظيري را برايمان بسازد.

 

جزيره آشوراده بندر تركمن
اولين جاي ديدني بندر تركمن جزيره آشوراده است. نامي آشناست بين جاذبه‌هاي گردشگري استان‌هاي شمالي ايران. آشوراده ابتدا سه جزيره بود كه دوتاي آن غرق شدند و فقط يكي از آن‌ها باقي ماند. آشوراده تنها جزيره ايراني در درياي خزر است و ۴۰٪ خاويار ايران را تأمين مي‌كند. از قايق‌هاي محلي بندر‌تركمن مي‌توانيد براي رفتن به آن استفاده كنيد. پرندگان مهاجري كه هر ماه به اين جزيره مي‌آيند، بازار محلي، قلعه مثلثي شمال آن كه در فهرست آثار ملي ثبت شده و… همه و همه از ديگر جذابيت‌هاي آشوراده است.

 

اسكله تفريحي بندر تركمن
يكي از زيباترين جاذبه‌هاي گردشگري بندر‌ تركمن، اسكله تفريحي آن است. امكانات تفريحي و رفاهي مناسبي دارد و مي‌توان تماشاي مناظر زيبايي را در اسكله تفريحي اين شهر تجربه كرد. از لذت‌بخش‌ترين تفريحات دريايي ساحل اينجا قايق‌هاي موتوري و پدالي اسكله است. رستوران، محلي براي پيك‌نيك و سرويس‌هاي بهداشتي دارد و چشم‌انداز درياي خزر به جذابيت‌هاي اسكله افزوده است.

بازار بندر تركمن
بازار معروف اينجا اسم دارد. اسمش دوشنبه بازار است. يعني اگر مي‌خواهيد به اين بازار برويد، خوب است دوشنبه در بندر تركمن باشيد. اصلاً اين بازار يكي از جاذبه‌هاي گردشگري اين شهر شده است و انواع صنايع دستي اين بندر را مي‌توانيد در آنجا پيدا كنيد. زنان و مردان بومي بساط رنگارنگ‌شان را در اين بازار پهن مي‌كنند. زنان با لباس‌هاي رنگي ديدني و دختركان با آن موهاي بافته شده و سياه‌رنگشان سوژه عكاسي عالي براي شما خواهند بود.

 

سوغات بندر تركمن
اگر دنبال سوغات هستيد مي‌توانيد چرخي در همان دوشنبه بازار بزنيد و انواع پشتي، نمد، قاليچه‌هاي رنگارنگ، لباس‌هاي سوزن‌دوزي و زيورآلات را تهيه كنيد. همچنين فرش تركمني هم گزينه خوبي برايتان خواهد بود.

 

روستاي قره قاشلي
قره قاشلي علاوه‌ بر جاذبه‌هاي طبيعي، مهم‌ترين مكان‌هاي برگزاري مسابقه‌هاي اسب‌دواني را هم دارد. در تمام روزهاي سال مي‌توانيد به اين روستا سفر كنيد و لذت اسب‌سواري با اسب‌هاي اصيل تركمن را تجربه كنيد.

در برخي مواقع از سال هم مسابقات بين المللي اسب دواني در پيست آق قلا در ۴۱ كيلومتري بندر برگزار مي‌شود. اگر دلتان بخواهد اسب‌هاي وحشي را در كوه و دشت آزادانه ببينيد، مي‌توانيد به منطقه صوفيان برويد.

براي مطالعه و مشاهده مطالب بيشتر به مجله گردشگري در مجله دلتا سر بزنيد.


برچسب: ايرانگردي، سفر، گردشگري، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۴:۱۳:۱۵ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

كندوان، روستاي هفت هزار ساله!

خانه‌هاي كندوان با دست و تيشه در صخره‌ها تراشيده شده‌اند و همين آن را عجيب و جالب كرده است. صخره‌ها هم حاصل فوران آتشفشان هستند.

باورتان بشود يا نه، سن روستاي كندوان بيش از هفت هزار سال است. در كل دنيا فقط سه روستاي صخره‌اي وجود دارد كه كندوان خودمان يكي از آن‌هاست. كندوان تنها روستاي صخره‌اي جهان است كه مردم محلي همچنان در آن زندگي مي‌كنند.

اين روستا در دامنه كوه سهند قرار دارد و چشم اندازش زيباست. هواي تميز و خنك كوهستاني‌اش عالي است. چند چشمه آب معدني دارد و گفته مي‌شود خاصيت درماني دارند.

 

روستاي كندوان
هزاران سال پيش كه آتشفشان سهند فوران كرد و مواد مذاب درون زمين را به بيرون پاشيد، خنك شدند و به شكل مخروط‌هاي نوك تيز محكم درآمدند. گروهي از مردم به سمت اين صخره‌هاي مخروطي كوچ كرده، صخره‌ها را تراشيدند و درون آن‌ها شروع به زندگي كردند.

وقتي از دور به روستا نگاه كنيد، تعداد زيادي سوراخ روي صخره‌ها مي‌بينيد كه شبيه به كندوي زنبور عسل به نظر مي‌رسند. براي همين روستا را كندوان نامگذاري كرده‌اند.

 

روستاي كندوان كجاست؟
آدرس كندوان: استان آذربايجان شرقي، شهرستان اسكو، ۲۲ كيلومتري جاده شهرستان اسكو به كندوان، روستاي صخره‌اي كندوان

اين روستا در آذربايجان شرقي و شهرستان اسكو قرار دارد. پس كندوان چالوس نيست. معماري روستاي كندوان صخره‌اي است، يعني خانه‌ها با دست و تيشه در دل صخره‌ها تراشيده شده‌اند. همين موضوع آن را عجيب و جالب كرده است. به علاوه اينكه خود صخره‌ها هم حاصل فوران آتشفشان در هزاران سال قبل هستند. به همين دلايل اين روستا شگفت‌انگيز است.

يك هتل صخره‌اي پنج ستاره بسيار زيبا در اين روستا وجود دارد. هم مي‌توانيد هتل را ببينيد و هم در آن اقامت كنيد. اين هتل در دل صخره‌ها ساخته شده است. سونا، جكوزي، رستوران ملل و كافي شاپ دارد.

 

سوغات روستاي كندوان
عسل كندوان حرف ندارد و سوغات خوبي است. لبنيات طبيعي روستا، شال‌هاي زيبايي كه مردم روستا مي‌بافند، خشكبار و گياهان دارويي نيز از ديگر چيزهايي است كه به عنوان سوغات كندوان مي‌توانيد براي خود بياوريد.

 

اقامت در كندوان
هتل صخره‌اي روستا آسانسور ندارد. بايد از تعداد زيادي پله بالا برويد تا به آن برسيد. بنابراين اگر مشكل حركتي شديد داريد، بهتر است در خانه‌هاي اهالي روستا كه اجاره مي‌دهند بمانيد. وسايل اضافه نيز با خودتان نبريد. كلاه لبه‌دار و عينك آفتابي و كرم ضدآفتاب هم نياز داريد حتي اگر زمستان باشد. در تعطيلات نوروز افراد زيادي به كندوان سفر مي‌كنند. پس لازم است از قبل اتاق رزرو كنيد. ديدن طلوع خورشيد را در اين روستا از دست ندهيد.

براي خواندن يك دنيا مطلب گردشگري به مجله دلتا مراجعه كنيد.


برچسب: ايرانگردي، سفر، گردشگري، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۴:۰۱:۳۱ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

خيابان سي تير ، شبگردي در تهران

خيابان سي تير يكي از محبوب‌ترين راسته‌هاي گردشگري در تهران است كه خوب است شب‌ها به سراغش برويد.

يكي از هيجان‌انگيزترين جاهاي ديدني تهران، خيابان سي تير است. همان‌جا كه مي‌توانيد آنقدر بمانيد تا ستاره‌هاي آسمان شبش، روي دامن خورشيد ناپديد شوند. جايي كه مي‌شود پاسي از شب بگذرد و تازه شما به آنجا برويد. غذاهاي خوشمزه مي‌فروشند و راسته گردشگران است. يكي از محبوب‌ترين و خاطره انگيزترين خيابان‌هاي تهران. با آن دكه‌هاي دوست داشتني خوشمزه‌گردي كه آنقدر زياد است كه نداني به كداميك سر بزني.

 

خيابان سي تير
نام قبلي اين خيابان، “قوام السلطنه” بوده اما چون در آن يك آتشكده، يك كليسا و يك كنيسه قرار دارد به نام چهارراه اديان هم معروف بوده است. گذشته از خوشمزه‌گردي، ديدني‌هاي تهران قديم را هم مي‌توانيد اينجا بيابيد. موزه ملي ايران، موزه آبگينه و سفالينه، چند قدم آن‌طرف‌تر ميدان توپخانه ، كوچه مروي و خيابان ناصر خسرو همه كنار همند تا يك تهرانگردي حسابي داشته باشيد.

 

رستوران هاي خيابان سي تير
خيابان سي تير، يك استريت فود (street food) تمام عيار است. يعني خيابان غذا. خيابان‌هاي غذا يكي از پرطرفدارترين قسمت‌هاي گردشگري در هر شهر هستند. جايي كه مردم در آن هم به تفريح و سرگرمي مي‌پردازند، هم خوش مي‌‎گذرانند و هم غذاهاي خوشمزه مي‌خورند كه اغلب هم خياباني هستند. يعني رستوران‌هايش يا دكه‌اند يا سواري‌هايي زيبا كه به آشپزخانه تبديل شده‌اند.

غذاهاي خيابان سي تير متنوع هستند (البته فست فودهاي مختلف) اما شما بايد روي ميز و صندلي‎‌هايي كه گوشه پياده‌راه چيده‌اند، بنشينيد و غذاي خود را نوش جان كنيد. براي همين اينجا بيشتر يك مكان تفريحي و گردشگري است تا اغذيه فروشي.

 

در خيابان سي تير معمولاً موسيقي زنده اجرا مي‌شود. مي‌توانيد زيباترين تصنيف‌هاي ايراني را با هنرمندي جوانان بشنويد و غدايتان را نوش جان كنيد. اينجا به نوعي يكي از بهترين محل‌هاي كسب و كار براي نوازندگان خياباني است تا هنر نوازندگي خود را به نمايش بگذارند.

از هنر گفتيم، اين را هم بگوييم غذافروش‌ها هم خودشان يك هنرمند تمام و كمالند؛ مثلاً ظرف سس را بالا مي‌اندازند و خيلي فرز جايي بين زمين و هوا آن را مي‌گيرند و بعد با حركات خاصي آن را روي “ساندويچ هيولايي” كه سفارش داده‌ايد، مي‌ريزند.

راستي چند غرفه فروش صنايع دستي ايراني هم در خيابان هست كه مي توانيد يادگاري از يك شام نيمه شب را براي خود بخريد.

 

نوازندگان خياباني سي تير
 

ساعت كاري و آدرس دقيق خيابان سي تير
خيابان سي تير جايي براي گردشگري شبانه است؛ پس بهتر است شب‌ها آن هم بعد از ۸ و ۹ به آنجا برويد و يادتان باشد در آخر هفته‌ها اين خيابان شلوغ‌تر از هر زماني است.

نزيك­ترين ايستگاه مترو به خيابان سي تير، ايستگاه امام خميني است. از ايستگاه حسن آباد هم مي‌توانيد خودتان را به اين خيابان برسانيد.

براي خواندن يك دنيا مطلب با مجله گردشگري در مجله دلتا بمانيد.


برچسب: تهرانگردي، سفر، گردشگري، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۴۴:۴۲ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

كن سولقان ؛ سفر يك روزه حوالي تهران

نيمي از جاذبه‌هاي گردشگري كن سولقان جذابيت جاده آن است. مثل رودخانه كن كه از ارتفاعات توچال سرچشمه مي‌گيرد. از پرآب‌ترين رودخانه‌هاي تهران است كه آب درياچه مصنوعي چيتگر نيز از آن تامين مي‌شود.

كن سولقان يك نقطه ديدني در اطراف تهران نيست، درواقع نام دو روستاست؛ «كن و سولقان». در شمال‌غربي تهران‌ قرار گرفته و فقط اسم‌هايشان است كه باهم به‌ كار برده مي‌شوند. آن‌ها را با نام كن سولقان يا كن سولوقون مي‌شناسند. به عنوان يك منطقه خوش آب و هوا با رستوران هاي عالي در اطراف تهران.

كن سولقان كجاي تهران قرار دارد
روستاي كن و سولقان در شمال‌غربي تهران‌ واقع شده و كن بخشي از منطقه ۵ تهران است. بسيار قديمي است و هرچند تغييرات بسياري كرده اما به ۱۴۰۰ سال پيش بازمي‌گردد. براي جذب گردشگران ظرفيت بالايي دارد. همچنين در آن امكان كوه‌پيمايي هم وجود دارد و براي تور يك روزه آخر هفته عالي است.

 

جاهاي ديدني كن سولقان
نيمي از جاذبه‌هاي گردشگري كن سولقان جذابيت جاده آن است. مثل رودخانه كن كه از ارتفاعات توچال سرچشمه مي‌گيرد. از پرآب‌ترين رودخانه‌هاي تهران است كه آب درياچه مصنوعي چيتگر نيز از آن تامين مي‌شود. در طول مسير دره‌ها و شكل خاص كوه‌ها ديدني هستند. اين مسير چشم‌اندازهاي زيبايي دارد كه دره‌ «دوچناران» يكي از معروف‌ترين آن‌هاست.

روستاي ورديج هم سر راه است و سنگ‌هايي كه به‌صورت صورتك‌هايي تراشيده‌ شده در ارتفاعات كنار جاده هستند روستا را به منطقه‌اي توريستي تبديل كرده اند. رستوران هاي كن سولقان سنتي هستند و بهترين منطقه براي استراحت هاي بين راهي. در طول مسير پنج امامزاده خواهيد ‌‌ديد كه آخرين آنها امامزاده داوود است. روستاهاي سنگان، ورديج، كشارعليا، رندان، طالون و واريش هم هركدام ديدني‌هاي خاص خود را دارند.

 

روستاي ورديج
 

آبشار رندان بسيار ديدني‌است براي دسترسي به آن ابتدا بايد به‌سمت سولقان برانيد، سپس مسير را ادامه دهيد، بعد از روستاي سنگان تابلوي رندان را خواهيد‌ ديد. واريش هم روستاي ييلاقي شگفت انگيزي است. زمستان براي اقامت به آنجا نرويد. به‌قدري سرد مي‌شود كه ساكنانش از آنجا مي‌روند و بهار باز‌مي‌گردند. درعوض در تابستان گرم تهران، سيل گردشگران از زيبايي‌هاي آن سرمست مي‌شوند. چشمه واريش آب سرد گوارايي دارد و در تابستان ماواي ساكنان تهران است. محل خوبي براي گذراندن آخر هفته‌اي به‌يادماندني.

 

آبشار يخ زده روستاي سنگان
 

پارك كوهسار تهران شمال كن و در دامنه‌هاي رشته‌‌كوه البرز است. علاوه‌‌بر آرامش منحصربه‌فردش، در ارتفاعات واقع شده و مركز تفريحات هوايي مثل پاراگلايدر است. جذابيت‌هاي طبيعي و تفريحي فراوان دارد و يك جاده ماشين‌روي آسفالتي كه شما را تا ارتفاعات اين منطقه هدايت مي‌كند.

در كيلومتر ۱۰ جاده هم دره‌اي طولاني به نام كشار قرار دارد. درختان زيادي سراسر دره را احاطه‌ كرده‌اند و يك مقصد مناسب براي گشت‌و‌گذار در كنار رودخانه‌اي كوچك است.

 

چگونه به كن سولقان برويم؟
بهترين مسير از سمت اتوبان همت است. بايد وارد بزرگ‌راه آبشناسان بشويد و به‌سمت بلوار كوهسار برانيد. انتهاي بلوار شروع مسير سولقان است. از انتهاي اتوبان يادگار امام هم مي‌شود به‌سمت فرحزاد برويد و پس از ۱۵ كيلومتر به «تپه سلام» برسيد. گنبد امامزاده داوود را كه ديديد همين راه را تا انتها ادامه دهيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يگر نقاط گردشگري اطراف تهران “روستاي برغان” را هم بخوانيد.

براي خواندن يك دنيا مطلب به مجله گردشگري در مجله دلتا بمانيد.


برچسب: تهرانگردي، سفر، گردشگري، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۳۵:۲۶ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)

باغ دلگشا شيراز ؛ روح بخش و دلنواز

درخت‌هاي سرو و كاج و نخل در شمال آن، باغ طاووس را تشكيل مي‌دهند و از ديدني‌ترين قسمت‌هاي آن است.

باغ دلگشا در شيراز از آن باغ‌هايي است كه هرچه قدر شلوغ باشد هم مي‌شود در كنار آن درخت‌هاي بهار نارنج، اولين عمارت كلاه‌فرنگي، آن حوض زيبا و باغچه‌هاي گل‌كاري شده‌اش، گشت و كلي حظ برد. يكي از مكان هاي ديدني شيراز كه وقتي قدم در آن مي‌گذاري واقعاً دلت باز مي‌شود، با مجله گردشگري در مجله دلتا همراه باشيد.

 

باغ دلگشاي شيراز
هرچند مي‌گويند باغ نارنجستان قوام است كه عطر بهارنارنج‌هايش هوش از سر هر گردشگر مي‌برد؛ اما جالب است به شما بگويم كه باغ دلگشا چيزي كم از آن ندارد. مانند باغ ارم هم زيباست. در فاصله ۵ دقيقه‌اي سعديه واقع شده است. آبي كه از چشمه قنات آرامگاه سعدي جاري مي‌شود از اينجا هم مي‌گذرد. كهن‌ترين باغ شيراز است و در فصل بهار عطر شكوفه‌هاي سه هزار درخت بهار نارنج آن در اين باغ مي‌پيچد. شاهانه است. آبنما و فواره دارد. جوي‌هايش به سبك باغ ايراني طراحي شده و نخستين عمارت كلاه فرنگي ايران را در دل خود جاي داده است.

 

نورپردازي بسيار زيباي مجموعه، آن را به يكي از مكان‌هاي ديدني شيراز براي قدم زدن در شب تبديل كرده است. كلاه فرنگي امروز، به عنوان موزه تغيير كاربري داده است كه در جشنواره گل‌هاي شمعداني در فصل بهار حسابي مي‌درخشد.

ديدني‌ترين قسمت‌هاي باغ دلگشا
قسمتي از باغ كه به كوشك يا همان كلاه فرنگي مي‌رسد پر است از آبنماها و جوي‌هاي آب. اينجا فقط بهار نارنج ندارد، درخت‌هاي سرو و كاج و نخل در شمال آن، باغ طاووس را تشكيل مي‌دهند و از ديدني‌ترين قسمت‌هاي آن است.

عمارت كلاه فرنگي ، در بخش جنوبي سه طبقه و در بخش شمالي دو طبقه است. به شيوه معماري كاخ‌هاي ساساني بيشاپور ساخته شده و يك تالار بزرگ و چهار شاه نشين دارد. داخل آن با ديوارهاي آينه‌كاري شده و نقاشي‌هاي رنگ‌روغن و سقف‌هايي چوبي تزئين شده است. گچ بري‌هاي گل و بته زيبايي دارد و روي گچ‌بري‌ها هم اشعاري از شوريده شيرازي، شاعر قرن سيزدهم به خط نستعليق نوشته شده است.

 

موزه دلگشا
يكي از مكان هاي ديدني شيراز همين عمارت باغ دلگشا‌ است كه امروزه به موزه تبديل شده. وسايلي مانند سكه‌هاي مختلف، قرآني از پوست آهوي دوره سلجوقيان، تمبر، كبريت و ۵۰ راديوي قديمي و حتي راديويي نفتي در آن قرار داده شده است.

تاريخچه
عده‌اي معتقدند پيشينه باغ به دوره ساساني و پيش از اسلام برمي‌گردد و برخي آن را به دوره زنديه نسبت مي‌دهند. اما دوره كريم خان زند كه دوره آباداني به خصوص در شيراز بود، بناها و عمارت‌هاي زيادي و به طور خاص باغ دلگشا هم به شكوفايي رسيد. در سال ۱۳۳۶ نواب رضا قلي ميرزا باغ را خريد و عمارت كلاه فرنگي وسطش را بنا كرد. باغ دلگشا در سال ۱۳۸۱ در فهرست ميراث ملي ايران به ثبت رسيده است.

 

ساعت بازديد از باغ
هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۱ شب
ساعت بازديد از موزه باغ دلگشاي شيراز: از  ۹ صبح تا ۹ شب.

 

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با همه ديدني هاي شيراز “جاهاي ديدني شيراز” را مطالعه كنيد.


برچسب: ايرانگردي، سفر، گردشگري، مجله دلتا،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۳:۲۷:۰۷ توسط:مجله گردشگري دلتا موضوع: نظرات (0)